Skapa en hemsida för din organisation

Att skapa en hemsida behöver inte alltid handla om business. Det kan även vara för att dela med sig om information kring ett intresse som man delar med andra. Något man ofta ser när det kommer till detta är bloggar som tar upp olika intressanta ämnen. Men vill man ta detta ett steg längre och även ge sitt intresse eller organisation ett varumärke så kan det vara en bra ide att investera i en hemsida.

När man skapar en hemsida är det viktigt att ha en klar bild av vad man vill dela med sig av. Kanske handlar det om motorcyklar så som motorklubb garage1 eller FYLL I så som FYLL I.
Vare sig vad det är för intresse du har så är det bara att lägga upp en plan för de sidor man vill ska finnas med på webbplatsen. Tänk även ut en sida som gör att de som besöker er webbplats kan kontakta er.

Efter att man har en klar bild så är första steget att välja varifrån man vill köpa sitt domännamn. Kika runt lite på vad andra rekommenderar och välj en tjänst som erbjuder både domännamnet och en snabb installation av WordPress. WordPress är nämligen ett väldigt bra verktyg att arbeta med och går snabbt att lära sig. Du behöver inte ha några kunskaper inom kodning för att skapa en hemsida i wordpress utan det finns massvis med färdiga teman att ladda hem och använda. Hittar du inte något tema som du tycker passar så finns det ett flertal Pro teman att köpa för en billig peng. Vid val av domännamn så rekommenderas det namn som ditt varumärke ska ha. Är namnet väldigt långt så kan det vara bäst att använda sig av en förkortning.

fixa egen hemsida med wordpress

Efter att allt med domän och wordpress är färdigt så är det bara att börja ladda upp innehåll på er nya hemsida. Se till att skapa en tilltalande header då det är det första som era besökare kommer att se. Utöver detta så följer några grunder som alltid är att rekommendera när det kommer till nya wordpress hemsidor:

  • Skapa en favicon och ladda upp
  • Se till att copyright och annan nödvändig information finns med i footern
  • Installera Akismet antispam för att undvika att bli spammad med kommentarer
  • Installera YOAST tilläggsprogram för att enkelt kunna skapa titlar och beskrivningar som ser tilltalande ut i Googles sökresultat.
  • Använd er av egna bilder eller från sajter som erbjuder gratis bilder. Annars kan ni få problem med upphovsrätt i framtiden.
  • Skapa en lättnavigerad meny

Efter att ni är klara med detta så är det bara att tuta och köra. Ett tips är också att skapa ett menyval för er blogginlägg eller nyheter där sedan alla inlägg hamnar automatiskt. Men nu ska ni annars ha allt som krävs för att er nya hemsida ska fungera fint för de som besöker denna. Vill ni ha mer avancerade funktioner så rekommenderas det att hyra in en webbutvecklare.

Lycka till!